RAPORT ROCZNY 2022

Wspólnie u boku prześladowanych chrześcijan

Raport z działalności Open Doors Polska za rok 2022 jest świadectwem miłości naszych sympatyków do prześladowanych Sióstr i Braci oraz dowodem na to, że dla Ewangelii nie ma zamkniętych drzwi. Wraz z Wami modlimy się i stoimy u boku prześladowanych chrześcijan na całym świecie, pocieszając ich, zachęcając i wyposażając do służby.

Zobacz, jaką pomoc udało nam się wspólnie zapewnić w 2022 roku. Dowiedz się, jak Jezus wykorzystał to wsparcie i wzmocnił swój Kościół w czasie prześladowań.

Regiony, do których dotarli chrześcijanie dzięki naszej pomocy w 2022 r.

Co osiągnęliśmy dzięki Twojemu wsparciu

InfoGRAFIKA - szkolenia biblijne 2022: Około 1,7 miliona rozdanych Biblii
InfoGRAFIKA - szkolenia biblijne 2022: Dotarcie do prawie 3,3 mln osób
InfoGRAFIKA - materiałów Secret Kids zamówiono aż 2500 egzemplarzy
InfoGRAFIKA - projekty pomocowe Open Doors to realna pomoc dla chrześcijan
InfoGRAFIKA - spotkania z prelegentami Open Doors to realne spotkanie z prześladowanym Kościołem
InfoGRAFIKA - Media społecznościowe zyskały wielu nowych użytkowników

Nasze działania

Dziewczynka z Mozambiku czyta Biblię dla dzieci

Dzięki projektom dystrybucji Biblii, materiałów do studiowania Biblii i książek dla dzieci pomagamy tam, gdzie drukowanie lub dystrybucja Biblii są zabronione.

Szkolenia biblijne

Aby wytrwać w prześladowaniach, ważne jest, aby chrześcijanie byli mocno zakorzenieni w Słowie Bożym. Dlatego między innymi organizujemy szkolenia biblijne.

Projekty samopomocowe

Prześladowania często stawiają chrześcijan w trudnej sytuacji życiowej. Pomagamy im doraźnie i poprzez szkolenia i projekty samopomocowe lub mikrokredyty na rozpoczęcie działalności gospodarczej.

Służba prelegencka

Poprzez działania w krajach, w których panuje wolność religijna, przypominamy ludziom, że ponad 360 milionów chrześcijan doświadcza prześladowań i dyskryminacji.

Wsparcie i zachęta

Ostatecznie zawsze troszczymy się o jednostkę - dlatego częścią naszej posługi jest odwiedzanie prześladowanych chrześcijan, modlenie się z nimi i dodawanie im otuchy.